Úvod »Ostatné» REISHI so zelenou kávou PERU


        

REISHI so zelenou kávou PERU

200 g mletej kávy s REISHI

novinka top produkt

 

Číslo produktu: 001
naša cena bez DPH: 10,00 €
naša cena s DPH (20 %):
12,00 €

do košíka:
  ks  

Zelená káva z PERU s prímesou huby REISHI

Reishi – účinky na človeka 

Výhod pravidelnej konzumácie Reishi v akejkoľvek forme je viacero. Okrem budovania imunity sú to aj zlepšenie pružnosti ciev, zníženie hladiny cholesterolu a zlepšenie metabolizmu či detoxikácia vedúca k revitalizácii buniek. Táto huba zlepšuje funkcie pečene, napomáha pri odstraňovaní voľných radikálov a rozpúšťa krvné zrazeniny, čím môžete predchádzať mŕtvici a infarktu. Koriguje niektoré srdcové arytmie spôsobené stresom, upravuje krvný tlak, znižuje úroveň cukru v krvi a priaznivo vplýva na zdravie prostaty.

Podľa štúdií pôsobí protinádorovo, má antialergické, antivírusové, antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti. Ocenia ho teda diabetici, ľudia s vysokým či nízkym tlakom, poruchami obličiek, pečene, črevnými problémami, rakovinou či problémami so srdcom.

Etapy pôsobenia Reishi 

Pôsobenie Reishi možno rozdeliť do piatich etáp. Prvou je snímanie – skenovanie tela, ktoré trvá prvých 30 dní. Telo v tejto etape reaguje na prijímanú hubu a vy vďaka tomu môžete odkryť oblasti zasiahnuté chorobami.

Druhá etapa je detoxikácia, trvá od 1 do 30 týždňov. Dochádza k odstraňovaniu nadbytočnej kyseliny močovej, kyseliny mliečnej a cholesterolu z tela. Znižujú sa zásoby tuku, odumreté tkanivá a nahromadené toxíny sú z tela vylučované.

Počas tretej fázy dochádza k obnovovaciemu procesu. Regulácia trvá prvých 12 mesiacov. Štvrtá fáza je výstavba, trvá do 24 mesiaca užívania. Počas nej sa posilňuje imunitný systém, dochádza k urýchleniu uzdravovacieho procesu a oprave postihnutých častí tela.

Posledná fáza je omladzovanie, ide o konečný cieľ užívania. Toto obdobie trvá od 1 do 3 rokov od začiatku užívania.

Zelená káva pochádza z tej istej rastliny ako klasická, obľúbená čierna káva. Sú to plody kávovníka, krovitej rastliny, pestovanej prevažne v tropických a subtropických oblastiach. Svetlozelené kávové zrná sa nachádzajú vo vnútri kôstkovice, ktorá má po dozretí červeno-hnedú, alebo fialovú farbu.

Káva ako nápoj bola objavená okolo roku 1100 v oblasti arabských krajín – pobrežia Červeného mora. Vtedy bolo pitie zelenej kávy bežné, zrná sa nepražili ako dnes a káva sa skôr podobala na zelený čaj. V oblastiach, kde bola objavená, je zelená káva stále veľmi obľúbená.

Čierna káva vzniká vysušením a následným pražením zelených kávových zŕn. Je to proces, ktorý trvá 10-18 minút. Dnes sa na to používajú pražiace stroje. Majú tvar otáčajúcich sa bubnov s oceľovým doštičkami vo vnútri, vďaka ktorým na zrná pôsobia tri tepelné zdroje. Po opražení sa zrná chladia a balia do ochranných obalov, aby sa predišlo zvetrávaniu.

akto získava káva charakteristickú farbu, lahodnú chuť a vôňu, na ktorú sme zvyknutí. Procesom tepelnej úpravy sa však strácajú niektoré zdraviu prospešné látky, preto sa zelená káva stáva čoraz vyhľadávanejšou.

Zloženie a účinky zelenej kávy

Kyselina chlorogénová

Najdôležitejšou látkou, ktorá sa pražením kávy vytráca, je kyselina chlorogénová. Táto kyselina je zodpovedná za účinky, kvôli ktorým sa mnohí rozhodli vymeniť čiernu kávu za zelenú.

Je to silný antioxidant, čo znamená, že pomáha vyplaviť z tela toxíny a chrániť ho pred voľnými radikálmi. Zlepšuje imunitný systém a pri pravidelnej konzumácii funguje ako prevencia aterosklerózy, cukrovky typu II a väčšiny nádorových ochorení. Pôsobí protizápalovo, môže teda pomôcť pri liečbe bakteriálnych infekcii.

Najčastejším dôvodom, prečo ľudia siahnu po zelenej káve, nie je detoxikácia organizmu. Je to hlavne pomoc pri redukcii hmotnosti. Kyselina chlorogénová preukázateľne pomáha schudnúť.

Jej účinkami sa zaoberalo viacero štúdii, ktoré dokázali, že pri jej konzumácii telo dokáže spaľovať tuk rýchlejšie aj pri nezmenenom kalorickom príjme. Osoba, ktorá zaradí do životosprávy pitie zelenej kávy, teda schudne rýchlejšie, ako niekto, kto ju nepije.

Nemožno ju však považovať za „zázračný liek na chudnutie“. Ani pravidelná, každodenná konzumácia zelenej kávy nenahradí dostatok pohybu a zdravé stravovanie. Môže však vašu snahu zbaviť sa prebytočných kíl značne urýchliť tým, že podporí spaľovanie cukrov a tukov.

Taktiež obmedzuje chuť do jedla, pomáha navodiť pocit sýtosti a optimalizovať hladinu cukru v krvi. Redukuje vstrebávanie sacharidov v tráviacom ústrojenstve, znižuje hladinu lipoproteínu s nízkou hustotou („zlého cholesterolu“) v krvi. Dá sa povedať, že eliminuje všetky možné riziká, súvisiace s obezitou. Zelená káva je výborným doplnkom nie len pre tých, ktorí trpia nadváhou a obezitou, ale aj pre diabetikov.

Pravidelný príjem zelenej kávy v kombinácii ako doplnku k zdravému životnému štýlu by mal teda viesť k celkovému zlepšeniu zdravia, imunity, zvýšeniu energie a zníženiu hmotnosti a BMI (Body Mass Index – index telesnej hmotnosti, jeho výpočet odhaľuje riziko obezity).

Kofeín

Pitie kávy je pre mnohých každodenným rituálom. Ráno vás príjemne naladí a povzbudí, po obede dodá energiu, pomôže zregenerovať myseľ a načerpať nové sily. Za povzbudzujúce účinky čiernej aj zelenej kávy je zodpovedný kofeín. Pražená, či nepražená káva – v obsahu kofeínu sú len minimálne rozdiely. Jedna šálka (150 mg) kávy obsahuje cca 85 mg kofeínu.

Kofeín stimuluje centrálnu nervovú sústavu tak, že udržuje organizmus v stave aktivity (bdelosti), zvyšuje výkonnosť a odďaľuje nástup únavy. Tlmí aj migrénu a bolesť hlavy, preto sa používa ako prísada do analgetík.

Po požití sa vstrebáva 30 – 45 minút a v tele ostáva približne štyri hodiny. V tomto čase by ste mali cítiť jeho povzbudzujúce účinky – zbystrenie mysle a zlepšenie telesnej koordinácie.

Chutný a zdraviu prospešný nápoj bez kofeínu (vhodný ako náhrada klasickej kávy). Podporuje znižovanie váhy, trávenie a priaznivo pôsobí na činnosť srdca.

Pri zvýšenej konzumácii môže kofeín naopak zhoršiť sústredenie a schopnosť ovládať jemnú motoriku, preto to s množstvom kávy netreba preháňať. 2000 mg kofeínu denne spôsobuje triašku, nespavosť, búšenie srdca a zrýchlené dýchanie.

Aj keď sú kofeínové nápoje v povedomí ľudstva známe tým, že zvyšujú krvný tlak, priamy účinok kofeínu v tejto sfére nebol preukázaný. Melanoidiny v zelenej káve, v kombinácii s ostatnými zložkami pomáhajú krvný tlak udržiavať na tej správnej úrovni.

Zelená káva na chudnutie

Existujú názory, že kofeín je tiež vhodná podporná látka na spaľovanie tukov. S kyselinou chlorogénovou sa vzájomne dopĺňajú – spoločne potláčajú chuť do jedla. Kofeín stimuluje termogenézu – spôsob, akým telo vytvára teplo s využitím energie z potravín, tak prispieva k spaľovaniu prijatých kalórií.

Ďalšie výhody zelenej kávy:

  • prevencia stukovatenia pečene
  • znižuje riziko cirhózy pečene
  • zmenšovanie obličkových kameňov
  • ovplyvňuje nadmernú tvorbu tukov a glukózy
  • stimuluje tvorbu inzulínu
  • zlepšenie krvného obehu
  • hydratácia pleti
  • zlepšenie kvality vlasov

Dávkovanie a príprava

Ak ste si zaobstarali celé zrná zelenej kávy, bude potrebné ich pred prípravou nápoja pomlieť, alebo rozdrviť v mažiari. Myslite na to, že nepražené zrná sú tvrdšie a pružnejšie, ako pražené. Aby ste predišli poškodeniu mlynčeka, odporúčame vám kávu pred zomletím namočiť do vlažnej vody na pol hodinu až hodinu, aby trošku zmäkli. My Vám však ponúkame kávu zomletú.

Alergény: Nie

Upozornenia: Nie je určený pre deti, tehotné alebo dojčiace ženy.

Dátum spotreby: uvedený na obale

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.